Gå til hovedindhold

Storstilet pigefodboldprojekt er fløjtet i gang med første fællestræning

Fredag den 12. april deltog ca. 25 U9-piger fra tre lokale foreninger i en hyggelig fællestræning under projektet ”Flere piger til fodbold på Frederiksberg”. Borgmester Michael Vindfeldt og formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Lotte Kofoed, deltog på sidelinjen.

Billede fra første træning for pigefodboldprojektet mellem klubberne FB, KB og FA2000.

Indhold

  I 2024 og 2025 arbejder DGI Storkøbenhavn og Frederiksberg Kommune sammen med de tre lokale fodboldklubber KB, FB og FA2000 om at få flere piger til at snøre fodboldstøvlerne og blive en del af grønsværens fællesskaber. Projektet retter sig mod piger i 3-9-års alderen.

  Fredag den 12. april var den første af seks ’Fælles Fredage’, hvor pigerne fra de tre klubber trænede sammen på fodboldbanerne ved Jens Jessens Vej.

  Pigerne blev i forvejen opfordret til at tage en veninde med – i de seneste medlemstal fra Frederiksberg Kommune er det nemlig kun knap 18% af alle børn på 0-12 år, der spiller fodbold på Frederiksberg, som er piger. Det tal skal nu være højere, og derfor hilser borgmester i Frederiksberg Kommune, Michael Vindfeldt, projektet velkommen:

  ”De tre fodboldklubber på Frederiksberg FB, FA2000 og KB har taget et fælles initiativ, hvor man laver fælles træning for pigerne. Jeg synes det er megafedt, at dem, som normalt kæmper mod hinanden på banerne, også kan træne sammen. Man kan få flere kammerater, og trænerne kan også lære noget af hinanden og se, hvordan andre gør det. Så kæmpe ros til de tre seje fodboldklubber på Frederiksberg, der har taget det her initiativ for flere piger til fodbold.”

  Projektet er støttet af ’Bevæg dig for livet – Frederiksberg’, Kultur- og Fritidspuljen i Frederiksberg Kommune samt Frederiksbergfonden. Udover det overordnede formål at hæve andelen af piger i fodbolden sigter man også efter et bredere lokalt samarbejde, hvor både frivillige, ledere og især trænere får gavn af det fælles fodslag.

  Projektets parter har nemlig i 2024 og 2025 forpligtet sig på både at arrangere fællestræninger, hjælpe klubberne med at sætte fokus på det gode klubmiljø ift. pigers trivsel, organisering af fodboldtilbuddene i kommunen, uddannelse af trænere, inddragelse af forældre og målrettede rekrutteringsindsatser.

  Det glæder formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Lotte Kofoed:

  ”Der er meget få piger, der spiller fodbold, i forhold til drenge. Men pigerne har selvfølgelig også fortjent at være en del – og kunne blive en del – af det fantastiske fællesskab, der er på fodboldbanerne her på Frederiksberg.”

  De næste mange fredage er der fællestræning, hvor U9-pigerne på tværs af klubberne skal mødes og træne sammen.

  Hvis du er interesseret i at høre mere om projektet, så kontakt enten Martin Busk (FB) på mb@frederiksberg-boldklub.dk, Jesper Westermann (FA2000) på jw@fa2000.dk, eller Kim Toft (KB) på kt@kb-boldklub.dk.