Gå til hovedindhold

Små ben - stor verden: Mange aktiviteter for små børn

Små børn under seks år har rig mulighed for at gå til forskellige idrætsaktiviteter på Frederiksberg - også andre end de traditionelle valg som svømning og gymnastik. Længere nede har vi samlet en liste over aktiviteter, som tilbyder gratis prøvetræning, så du kan finde den helt rigtige aktivitet til dit barn.

Børn til leg og bevægelse i foreningen Brug Bolden på Frederiksberg. Foto: Peter Ahm.

Indhold

  Selv små børn under seks år kan deltage i en bred vifte af idrætsgrene og aktiviteter. Forskning viser, at jo tidligere børn får gode bevægelsesvaner, jo større sandsynlighed er der for, at børnene forbliver aktive hele livet. Så at eksponere børn for forskellige former for motion tidligt er afgørende for at opbygge sunde vaner for livet.

  Uanset hvilken aktivitet du vælger til dit barn, er leg, bevægelsesglæde og fællesskab nøgleelementer i træningen, fordi den er skræddersyet til små børn og deres forældre. Udstyret er også designet til at matche børnenes alder og færdighedsniveau, og det er vigtigt at understrege, at det altid handler om at have det sjovt og føle sig inkluderet.

  På Motivu kan du finde gratis prøvetræninger i mange børnehold på Frederiksberg, så I som familie kan udforske forskellige muligheder, før I træffer en beslutning om, hvilken aktivitet der passer bedst til jeres barn, uden at forpligte jer på forhånd.

  Herunder har vi lavet en oversigt med mange sjove, legende og anderledes hold, som dit barn kan gå til og prøve gratis inden tilmelding. Klik ind på de enkelte hold, for at læse mere om hvor, hvornår og få en yderligere beskrivelse af holdet:

  • Tumleton: En times motorik, leg, dans og sjov, hvor børnene blive let introduceret til ketsjere og fjerbolde.
  • MiniTon: Leg med ketsjere, balloner, fjerbolde og en masse udstyr, som træner børnenes motorik og stimulerer glæden ved bevægelse.
  • Boldleg: Fokus på leg og at lære bolde at kende i trygge rammer sammen med forældrene.
  • Familiesjov: På dette hold er forældrene med til at assistere barnet og have det sjovt. Træneren vil instruere i benyttelse af redskaber samt basale motoriske bevægelser og gymnastiske færdigheder.
  • Play:Lab: Arbejder målrettet med perception, motorik og koordination i et legende og lærerigt bold- og bevægelsesforløb
  • Dans på familieholdet: Få et smil på læben, måske lidt sved på panden, hyggeligt samvær og sjove danseoplevelser som familie.
  • Lørdag, leg og læring: Træning for små børn med CP og nært beslægtede handicaps. Fokuserer på børnenes lyst til idræt og bevægelse fremfor deres udfordringer.
  • Trille Trolle: Håndboldtræning for de helt små, der handler om glæde, tryghed, fællesskab og venskab. Træningen skal give børnene gode og positive oplevelser med bold, leg og bevægelse.
  • Tumlingefloorball: Øvelser og leg med stav og bold, så børnenes motorik og boldkendskab styrkes.
  • Rugby – Puslingetræning: Træning og leg med plads til alle, og hvor de lærer at håndtere bolde og laver simple og forsigtige tackleøvelser.
  • Hverdagshurlumhej: Leg og bevægelse i gymnastiksal og med massevis af gymnastikredskaber

   

  Kort sagt er der mange idrætsmuligheder for små børn, og det er bare med at udforske det. 

  ❗Vær opmærksom på, at de fleste hold er med forælderdeltagelse.

  Find endnu flere hold til små og lidt ældre børn på dette link: https://motivu.dk/frederiksberg/0-12aar