Gå til hovedindhold

Ivan og Flemming holder hjernen frisk med motion i fællesskab

I Træningshaven bag Frederiksberg Sundhedscenter holder omkring 15 friske seniorer gang i krop og sind, når de mødes til "Sammen om Motion" hver fredag formiddag.

Ivan og Flemming er tovholdere i "Sammen om Motion" hver fredag.

Indhold

  Vil man holde sig rask og rørig i mange år, ikke mindst efter arbejdslivets ophør efter de 60 år, er der én opskrift, som altid virker: At bevæge sig i fællesskab.

  Så det gør både Ivan Dreyer på 78 år og Flemming Knudsen på 75 år, der deltager på det ugentlige motionsfællesskab "Sammen om Motion". Hver fredag formiddag kl. 10 mødes 10-15 seniorer i Træningshaven på Stockflethsvej 4, hvor de i en lille time rører kroppen og får lidt motion.

  "Vi hygger os vældigt," fortæller Ivan Dreyer. "Der er hyggelige spil, gode opvarmningsøvelser og en frivillig instruktør på vores alder, der sætter os i gang med træningen i 20 minutter. Bagefter går vi måske en lille tur, og vi drikker altid kaffe sammen. Det er dejligt at komme ud, og jeg har været med siden de startede for fire år siden."

  Plads til alle

  Det er en blandet skare, der deltager på "Sammen om Motion" hver fredag. Nogle har været med i mange år, andre er nye, og nogle kommer fordi de f.eks. er i genoptræningsforløb.

  "Der er plads til alle," siger Flemming Knudsen. "Ivan og jeg er frivillige tovholdere, så vi er med til at sige velkommen og få alle med. Man kan gøre det hele i sit eget tempo, og så bliver vi jo altid bagefter til en kop kaffe og en hyggesnak. Hvis man er interesseret i at komme og prøve det af, så skal man bare dukke op!"

  Hver tirsdag går de to friske gutter desuden med Hjerteforeningen på den 3 km lange Hjertesti rundt på hospitalsgrunden. Både "Sammen om Motion" og gåturene er ganske gratis, og man skal bare dukke op.

  Vil du være med?

  "Sammen om Motion"-fællesskabet afholder en kom-og-prøv-træning til Seniormotionsdagen den 24. august kl. 12.10-12.40 i Kedelhallen. Tilmelding er ikke nødvendig, og arrangementet er helt gratis.

  Hvis du derudover gerne vil deltage i en prøvetræning, kan du bare dukke op eller melde dig til på Motivu (så får tovholderne besked om, at du kommer).

  Se også mere om de ugentlige gåture på Hjertestien på Hospitalsgrunden.