Gå til hovedindhold

Seniormotion er både for stærke starutter og ældre med bøvl

Per Martin Larsen har holdt sig i gang hele livet, men han har også brug for almindelig balancetræning. Han opdagede et hold for balancetræning på ”Motionsdagen for alle over 60 år” i 2022 og er nu glad medlem af en forening. Vil du finde noget for dig på den næste Motionsdag d. 23. august?

Indhold

  Ingen kan komme udenom, at vi har godt af motion hele livet.

  Men som tiden går og årene løber op, kan simple bevægelser såsom at rejse sig op eller at holde balancen være en udfordring.

  Dét ved Per Martin Larsen på snart 83 år, der normalt holder sig i gang med gå- og cykelture, flere årlige skiture og anden konditionstræning. Han er startet til Balancetræning én gang om ugen i foreningen BevægDig60+ på Frederiksberg.

  "Jeg er meget glad for balancetræningen. Det får man behov for, når man bliver ældre. I går skulle vi ned på gulvet og op igen på 10 forskellige måder - det var svært! Og man bliver træt. Så det er utroligt vigtigt for folk på min alder. Og så er det dygtige instruktører, som tager hånd om os, og jeg er meget glad for måden, de gør tingene på," fortæller Per Martin Larsen.

  Tilpassede programmer

  På ”Motionsdagen for alle over 60 år” den 23. august i Kedelhallen kan du finde lige dét tilbud, der passer dig. Det var hér, at Per Martin Larsen mødte foreningen BevægDig60+, ligesom man også kan møde andre seniorvenlige idrætsforeninger og aktører på Frederiksberg.

  På programmet i år finder du f.eks. både petanque, rytmisk bevægelse, slidgigtstræning og tilpasset, let motion for ældre over 60 år.

  Du kan prøve de forskellige motionstilbud af på dagen eller blot få en snak om, hvad der findes af aktiviteter for dig.

  "Jeg har holdt mig i gang hele livet," fortæller Per Martin Larsen. "Det er en livsstil. Men det bliver jo hårdere med tiden, så det er godt, at der findes tilpassede programmer til folk, der både er ældre og måske overvægtige eller med skavanker. Det er nogle gode instruktører, så jeg har været meget glad for tilbuddet."

  Kunne du også tænke dig at finde et motionshold for dig?

  Sæt et stort kryds i kalenderen den 23. august, hvor Motionsdagen finder sted kl. 10-14 i Kedelhallen på Frederiksberg. Det er gratis og kræver ikke tilmelding.

  Motionsdagen støttes af Bevæg Dig for Livet og er arrangeret af Frederiksberg Sundhedscenter og Frederiksberg Idræt (FIU). Du er velkommen til at kontakte motionsvejlederne i Sundhedscentret på tlf. 28 98 54 89.

  Læs mere om Motionsdagen her

  Billedtekst: Eksempel på et motionshold for seniorer: KSG Volley, der har en times gymnastik med sjove øvelser, inden de spiller volleyball. Credit: Asger Korsgaard.