Gå til hovedindhold

Religionsruterne: Aktiv kristendomsundervisning

Som lærer kan du bruge religionsruterne til at skabe en involverende og aktiv undervisning i kristendom. Podcastfortællingerne folder vigtige emner ud såsom reformationen og religionsfrihed, imens I oplever jeres lokale nærområde med nye briller.

Indhold

    Kristendomsundervisning i skolen

    Projektet "Stier og spor, hvor du bor" på Frederiksberg har nu gjort det muligt at koble de lokale Frederiksbergruter til relevant undervisningsmateriale i kristendomsfaget. Det er udarbejdet i to forskellige forløb, som henvender sig til hhv. indskoling og udskoling.

    Emnerne, der behandles i podcastfortællingerne er:

    • Evangelisterne, herunder Juleevangeliet
    • Reformationen
    • Religiøs forfølgelse og religionsfrihed
    • Islams fem grundsøjler 

    Herunder finder du undervisningsvejledningerne og links til episoderne inden for hver af forløbene.

     

    Rundt med Religion (indskoling)

    ”Rundt med Religion” er en podcast-serie om religion, der understøtter en aktiv kristendomsundervisning med bevægelse og inddragelse for skolebørn i 2.-3. klasse. Serien lægger op til bevægelse gennem gåture på Frederiksbergruterne.

    Det forventes ikke, at eleverne i denne alder har telefoner til lytning af episoder, men kun at læreren har iPad eller telefon til at scanne QR-koder undervejs. I skal derfor på skattejagt efter dele af et samlet billede

    Serien består af tre episoder af 12-14 minutters varighed, der hver sætter fokus på et emne inden for faget. Til hver episode knytter der sig et enkelt undervisningsforløb, svarende til i alt to lektioner. 

    Undervisningsvejledning: Rundt med Religion (PDF)

    Links til podcastepisoder: 

    Evangelisterne: Verdens største historie (15:30 min)

    Religionsfrihed: Ret til at tro (12:18 min)

    Reformationen: En ny måde at tro på (11:40 min)

    Kopiark til farvelægning til brug efter:

     

    Tankegang (udskoling)

    "Tankegang" er en podcastserie henvendt til udskolingen, 8.-9. klasse, med formålet om bevægelse og inddragelse i kristendomsundervisningen med en lokal forankring. 

    Serien består af fire episoder af 20-24 minutters varighed. I hver episode udfoldes et emne sammen med en gæst, og der relateres til nutiden med ægte nysgerrighed omkring, hvordan religion har påvirket udviklingen af vores samfund, og den verden, vi kender i dag.  Til hver episode knytter der sig et enkelt undervisningsforløb, svarende til i alt fire lektioner.

    Undervisningsvejledning: Tankegang (PDF)

    Links til podcastepisoder:

    De 5 søjler: Handlinger, der tæller (22:38 min)

    Evangelisterne: Historierne, der skabte en tro (25:04 min)

    Reformationen: En ny måde at tro på (22:13)

    Religiøs Forfølgelse: Tro, hvad du vil (22:34)

     

    Rundt med Religion og Tankegang er produceres af Klædt På for Frederiksberg Kommune. Serien er støttet af Nordea-fonden.