Skånsom træning
Træning i vand
Billede af styrketræning med barre- og gulvøvelser
Billede af Yin Yoga
Tai Chi

Skånsom motion for dig med særlige fysiske udfordringer

Hvis du er dårligt gående eller på anden måde er fysisk udfordret, kan det være svært at komme i gang med motion. Det er vigtigt, at motionen tager hensyn til dit individuelle behov og udgangspunkt. Nedenfor finder du nogle tilbud, som er målrettet personer med fysiske udfordringer. Du kan også finde mange flere tilbud på sund.frederiksberg,dk

Motion i naturen for dårligt gående/rollatorbrugere
Har du svært ved at komme ud i naturen, fordi du er dårligt gående eller måske bruger rollator? Så tag med på tur for gangbesværede i Frederiksberg Have sammen med Ældresagen. Der arrangeres en række ture i løbet af foråret. Læs mere om, hvordan du kommer med her aeldresagen.dk

Træning med Gigtskolen
Gigtskolen tilbyder hensynstagende træning, designet til dig som har brug for skånsom og lindrende træning. Vores hold henvender sig til dig, som ikke kan deltage på et almindeligt træningshold. Lider du af et fysisk handicap såsom gigt, sclerose, parkinsson, osteoporose, hypermobilitet eller fibromyalgi? Har du kroniske smerter i ryg, nakke, hofter eller knæ? Eller har du brug for særlig træning efter en operation? På vores hold tages der særligt hensyn til den enkeltes specifikke behov og formåen. Læs mere om Gigtskolens træningstilbud her gigtskolen.dk 

Gigtskolen har følgende 4 nye hold:

Yin Yoga
Yin Yoga er rolige, gulvbaserede stillinger, hvor der arbejdes bevidst på at afslappe musklerne og blødgøre dit bindevæv. Hermed frigives spændinger i fx ryg, hofter og bækken. Yin yoga giver ro til at overskue og lindre smerter, og øger dit velvære både fysisk og mentalt.
Gigtskolen starter Yin yoga hold op på Frederiksberg i august 2018. Holdene ligger mandag i Bülowsvej Hallen og Hermes Hallen. Læs mere og tilmeld dig på vores hjemmeside.

Styrketræning med barre- og gulvøvelser
Vi bruger teknikker fra ballettræning til at styrke kropsholdning, smidighed og balance.
Barren bruger vi til støtte mens vi langsomt arbejder os igennem hele kroppen. Du får styrket de bærende muskelgrupper, og opnår en mere sund og harmonisk krop. Øvelsesudvalget fra G.L.A.D. vil også blive implementeret i undervisningen. Alt akkompagneres af god musik.
Hold torsdag kl. 13.00 og 14.15 i Bülowsvej Hallen. Læs mere og tilmeld dig på vores hjemmeside.

Ryghold med maskiner og gulvøvelser
Kender du til hyppige ryg, nakke og skuldersmerter? På dette hold kan du opnå langsigtede forbedringer af ryggens funktionsevne.
Undervisningen består af grundig opvarmning og intensiv styrketræning med maskiner samt stræk og afspænding. Under kyndig vejledning af en fysioterapeut trænes de muskelgrupper som giver den fornødne stabilitet, bevægelighed og styrke.
Læs mere og tilmeld dig på vores hjemmeside.

Varmtvandsbassin i Flintholm Svømmehal og på Frederiksberg Hospital
Bassintræning er en effektiv og skånsom træningsform. Vandets bærende evne giver dig større bevægelighed og du kan lave øvelser, som du ellers ikke kan på land. Samtidig øger vandmodstanden din muskelstyrke, balance, koordinationsevne og kropsbevidsthed. Træningen består af rolige og kontrollerede bevægelser, og øvelserne tilpasses den enkeltes formåen, så skader og overbelastning undgås. Det er en ideel træningsform for personer med problemer i fx ryg, hofter, led eller muskler. Det varme vand virker smertelindrende og derfor er bassintræning særlig relevant for dig, hvis du er smerte- og funktionspåvirket i en sådan grad, at almen træning ikke er mulig.
Læs mere og tilmeld dig på vores hjemmeside.

Vi tilbyder gratis prøvetimer!

DOF Yoga og Pilates Instituttet
Yoga og Pilates er blandt andet træning for dig, der har helbredsmæssige problemer, måske en dårlig ryg, nakke, eller skuldre, og selv ønsker at gøre noget ved det. Er du i tvivl om hvilket hold du skal vælge, så ring til os, så vi kan hjælpe dig med at finde det rigtige hold. Se hvilke hold, der er ledige på ypi.dk

Yoga Being
Yoga kan afhjælpe rigtig mange lidelser og alle undervisere er uddannet til og har erfaring med at undervise mennesker med gigt, lungesygdomme, sclerose, ryg-, skulder- og nakkeproblemer mm. – så du kan trygt komme til yoga hos os. Vi har mange små hold, hvor underviseren tager individuelle hensyn til skader og særlige behov. Vi går op i kvalitet, god og uformel stemning, og at der er plads til alle hos os. Kontakt skoleleder Maj-Britt Zielke på 30511540, hvis du har spørgsmål. Læs mere på yogabeing.dk.

FOF - hensyntagende træning
Lider du af et fysisk handicap såsom gigt, kroniske ryg- eller nakkesmerter, eller vil du styrke kroppen efter en operation? Vi tilbyder specifik træning på små hold rettet mod knogleskørhed, gigt, KOL, diabetes, fibromyalgi, dårlig ryg og mange andre lidelser. Vores hensyntagende træning og specialhold er målrettet dig, som ikke kan deltage på almene hold. Kom i gode hænder med vores undervisere, styrk konditionen og oplev glæden ved målrettet træning.

Læs mere på fof.dk

AOF - balance og styrketræning
Hold for dig, der vil forbedre din balance og din styrke i underkroppen, så du kan bevæge dig sikkert og trygt rundt i hverdagen. Vi træner hofte, knæ og ankler - styrker vores balance og forbedrer vores grounding (jordforbindelse). Læs mere her frb-kbh.aof.dk.

Du kan også styrke kroppen gennem træning i vand? Læs mere om mulighederne her: træning i vand

AOF tilbyder også
Medicinsk Qi Gong for kronisk sygdom

Klinikken på Godthåbsvej 58A
Cirkeltræning med fysioterapeut, 25 minutter
mandag 07.30 + 13.00 + 19.00, tirsdag kl.07.30, onsdag kl.17.00 + 19.00, torsdag: kl. 07.00 + 07.30 + 13.00 + 19.00, fredag: kl.13.00

Senior fitness med fysioterapeut, 55 minutter
mandag kl. 14.00 og onsdag kl.11.00

FysioPilates begynder, øvede 1 og 2
Se hjemmesiden for de forskellige hold

Frederiksberg Hallerne, Jens Jessens vej 20
GLAiD-cirkeltræning  med fysioterapeut, 55 minutter
tirsdag kl.10.30 + 11.30, torsdag kl.11.00

Vi arrangerer gerne en gratis prøvetime på de forskellige hold.