Dans og gymnastik
Styrketræning
Cykling - motion i naturen
Hjerteforeningens motionshold
Sammen om motion
Kreativ Yoga
Sammen om motion

Seniorer

Idræts- og motionstilbud for voksne over 60 år

Har du lyst til at komme i gang med at dyrke idræt eller motion i din fritid, så er der mange muligheder på Frederiksberg. Til inspiration har vi her samlet en række tilbud, hvor du kan starte med det samme. En del af tilbuddene ligger i dagtimerne, hvor der er ro og fred i byens idrætsfaciliteter, og er derfor tilrettelagt særligt for pensionister. Hvis du gerne vil have et overblik over idrætsgrene og -tilbud på Frederiksberg, finder du det her fiu-frederiksberg.dk. Du kan også finde inspiration til træning her.

Nu har du også mulighed for at træne op til Royal Run den 21. maj. Der er masser af muligheder for at gå eller løbe sammen med andre på Frederiksberg uanset din træningsform. Se mere under fanen Royal Run.

Frederiksberg Formiddags Badminton Club (stiftet 1937)

Kom og vær med til at spille dame-badminton i FFBC mandag formiddag fra kl. 10-12 med efterfølgende socialt samvær i Hal 3, i Frederiksberg Hallen.
Sæsonstart 1. september og sæsonslut 30. april.
Kontingent kr. 800,-/sæson.

Obs: kun en klub for kvinder, der kender til spillet i forvejen, da vi ikke har klubtræner.

Henvendelse: bare mød op med ketsjer og badmintonsko en mandag kl.10 i hele sæsonen eller ring til Hanne Andersen tlf. 4116 2510 eller til Hanne Mortensen 2246 4296

Turneringsbridgehold
Selv om det ikke er en sport, er det godt og sundt med hjernegymnastik.

Vi spiller onsdage fra kl. 10-13 i Mariendalshallen, Mariendalsvej 21 C.
For mere info besøg vores hjemmeside iid-frederiksberg.dk

Hovedstadens svømmeklub

Svømmeundervisning for 60+.
Nye medlemmer kan tilmelde sig fra d. 24. juni. Mere info på klubbens hjemmeside: hsk.dk eller på Facebook facebook.com/hovedstadens

AOF

Træn dig op med puls, styrke og funktionel træning - eller find din indre ro, styrke og harmoni gennem meditative bevægelsesformer. Læs mere her om puls og styrke, yoga, pilates samt qi gong.

Frederiksberg Aktive Seniorer

Ved start får deltagerne lavet en sundhedsprofil. Træningen foregår på tirsdage og fredage i dagtimerne og indeholder desuden en social side, hvor der bliver arrangeret kulturelle aktiviteter, såsom byvandringer, biografture, besøg på mu-seer og kunstudstillinger. En litteraturkreds er blevet også oprettet.

Gymnastik, ledige pladser: Tirsdage fra kl. 12.25 til 13.10, tirsdage fra kl. 14.05 til 14.50 og fredage fra kl. 8.45 til  9.45

Vi træner i Kedelhallen Nyelandsvej 75 A, lille hal og Kassen. Pris kr. 350,00 halvårligt. Ved hold på en time kr. 450.00.

Kontakt Martha Jensen, tlf. 2123 0003 man-tors fra kl. 8-9 på email-adressen martha.jensen.frb@gmail.com eller Else Marie Raagaard, tlf. 2578 6201 e-mail: elsemarieraagaard@gmail.com for mere information.

DOF Yoga og Pilates Instituttet

Yoga og Pilates er for deltagere i alle aldre i forskellig fysisk form. Start hvis du f.eks. ønsker at koble fra i en travl hverdag, bevare smidigheden og forbedre åndedrættet og din fysiske form. Se hvilke hold, der er ledige på ypi.dk

FamFit for 60+

Skræddersyet til seniorer, der har lyst til at være en del af vores sprudlende seniorhold. Din træning er tilrettelagt således, at både led, muskelstyrke og kredsløbet får opmærksomhed. Vi træner hver torsdag i Søndermarken kl. 11-12. Her er altid plads til flere. Vi træner året rundt, uanset vejr, så her er aldrig lukket. Det er altid muligt at booke en gratis prøvetime hos os, hvis man har lyst til at prøve vores træning. Det er et fantastisk hold med god stemning og socialt samvær. Læs mere om vores hold her. 

Inspiration til træning

Tilbuddet er til dig, der ikke er i gang med regelmæssig motion, men som gerne vil introduceres til forskellige motionsformer med henblik på at blive mere aktiv i hverdagen. Du bliver præsenteret for forskellige måder at træne på og for hvilke motionstilbud, der findes på Frederiksberg, som passer til dine interesser og behov. Alle fire gange vil vi prøve noget forskelligt træning, og vi træner både indenfor og i byens parker. Læs mere på sund.frederiksberg.dk

Sammen om motion

Sammen om motion er et tilbud til dig, der gerne vil være aktiv sammen med andre i dit lokalområde. Vi går ture, spiller petanque, kroket, frisbee golf og hygger os - hele året rundt. Der kræves ingen tilmelding - du mødet blot op - og der er ingen deltagerbetaling.

Vi mødes ved Sundhedscentret hver fredag. Læs mere på sund.frederiksberg.dk

ÆldreSagens mange motionsmuligheder

Vidt forskellige typer træning og hold, som alle ligger i dagtimerne og er lagt særligt an på seniorer. Uanset om du vil have pulsen op - eller om du vil træne selvom fysikken ikke længere er i top. Der er blandt andet ledige pladser på floorball, dart, yoga, brede motionshold og Les Lanciers/squaredance.

Læs mere på kommunesider.aeldresagen.dk, hvor der er angivet hvilke hold, der er ledige og hvilke, der har venteliste. 

Fed motion og festlig fight med Frederiksberg Badmintonklub

MOTION 60+ er en relativ ny afdeling i Frederiksberg Badmintonklub. Målsætningen er at give spillere på 60 år og opefter mulighed for at spille badminton i dagtimerne i en hyggelig og afslappet atmosfære, hvor en seriøs indstilling til sporten går hånd i hånd med spilleglæde og godt kammeratskab. Niveauet på holdene er rimeligt højt, og det betyder, at kampene er spændende med masser af festlig fight!

Træningsdagene er mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag kl. 12-14.00. Om onsdagen er der sat baner af til begyndere og de, der lige skal genopfriske ungdommens færdigheder - badminton er ikke svært, og det bliver hurtigt sjovere med den rette instruktion!

Kontaktperson: Niels Winther, mobil 2062 5804  mail: nielswinther@me.com

Gymnastik er godt for hjertet, hjernen og humøret

Hjerteforeningen motionshold genoplader kroppens batterier og styrker og vedligeholder. Det sker hver fredag i Kedelhallen på Frederiksberg.
Kontakt Ole Cordtz på tlf. 4033 6363 eller på e-mail: frederiksberg@hjerteforeningen.dk
Læs mere på Hjerteforeningens hjemmeside.

Kreativ Yoga

Yoga kan være rigtig mange forskellige ting, og kan være meget givtigt. Yoga er godt for langt de fleste mennesker i alle stadier af livet. Vi har mange små hold, hvor vi kan tage individuelle hensyn til skader og særlige behov. Vi er specialister i stress, ryg, skulder og nakke problemer. Derfor har vi mange små hold, hvor underviseren har tid til at tage hensyn hver enkelt deltager. Vi går op i kvalitet, god og uformel stemning, og at der er plads til alle hos os. Kontakt skoleleder Maj-Britt Zielke på 30511540 hvis du har spørgsmål. Læs mere på kreativyoga.dk